CholiPEARL

Kemin

Kolin Beslenmesinin Süt İneklerine Faydaları

Birçok Avrupa çalışmasında, rumen sonrası kolin takviyesinin süt üretimini artırdığı ve karaciğer fonksiyonuna yardımcı olduğu gözlemlenmiştir. Bağırsaktaki kolin arzını artırmak, laktasyondaki süt ineklerinde süt üretimini, kontrol grubuna kıyasla yaklaşık %7 oranında artırmaktadır.

Avrupa'da, süt ineklerinin geçiş dönemi sırasında negatif enerji dengesi nedeniyle stres altında olduklarını gözlemliyoruz. Sonuç olarak, vücut yağları, vücuda yeterli enerji sağlamak için mobilize olur. Bu vücut yağlarının, karaciğerde enerji kaynağı olarak kullanılabilmesi için VLDL'ye (çok düşük yoğunluklu lipoproteinler) dönüşmesi gerekir.

Kolin'in birincil görevlerinden biri, hücre zarlarının temel bileşeni olan fosfatidilkolin sentezidir. Ayrıca, bu fosfatidilkolin, karaciğerde VLDL (çok düşük yoğunluklu lipoprotein) adı verilen moleküllerin sentezi ve salgılanması için gereklidir. VLDL, karaciğerde yağ birikimini önlemek için gerekli önemli moleküllerdir. Bu nedenle kolin durumu, yağlı karaciğerin şiddetini ve sıklığını hafifletmede anahtar bir faktördür ve geçiş dönemindeki süt ineklerinde uygulanabilir.

Kolin'in VLDL salgısındaki rolü nedeniyle, rumen korumalı kolin uygulaması için tavsiye edilen dönem, doğumdan 3 hafta önce ve doğumdan 3 ay sonrasına kadar olan geçiş dönemidir. CholiPEARL, doğum öncesi ve sonrası sırasıyla 50-100 g/inek/gün oranında tavsiye edilmektedir.

  • Açıklama

Açıklama

Tüm Rumen Korunmuş Kolin Kaynakları Aynı Mıdır?

Ruminant diyetlerinde en yaygın kullanılan kolin ürünleri korunmamış formlardır. Korunmamış kolin, rumende %98'e kadar bozulur (Sharma ve Erdman, 1989). Bu yaklaşım, korunmamış kolinin yüksek rumen bozulma oranı nedeniyle sadece takviye maliyetini artırır.

Çoğu rumen korunmuş kolin kaynağı, yağ kaplama koruma kullanır. Ürünler arasındaki ana fark, üretim sürecinde kullanılan teknolojidir. En yaygın teknik, sprey soğutma teknolojisidir. Bu teknoloji, sprey işlemi sırasında yağın ortam sıcaklıklarıyla soğutulmasına dayanır. Bu, nihai üründe büyük bir değişkenlik yaratabilir ve tutarsız sonuçlar beklenebilir.

Sadece CholiPEARL, benzersiz işleme ve salınım özellikleri ile sprey dondurma teknolojisi kullanır. Bu teknoloji sayesinde, üretim sürecinin her aşaması kontrol edilebilir ve bu da optimum rumen koruma ve yüksek biyoyararlanım sağlayan korunmuş bir ürün elde etmemizi sağlar.

CholiPEARL ile Nasıl Çalışırım?
Depolama/İşleme

Ürünü, orijinal ambalajında serin ve kuru bir yerde saklayın. Açıldıktan sonra, torbaları sıkıca kapatın ve kuru bir yerde muhafaza edin.

Toplam Karışık Rasyonlarda (TMR) veya Üst Yöntem olarak Kullanım

TMR'ye diğer mineraller ve takviyelerle birlikte ekleyin. 4 hafta içinde tüketilmelidir.

Karıştırma

Bu, iyi karışabilen ve tabakalaşmayan, homojen bir üründür. %10-12 nem oranına sahip tahıl ve protein takviyeleriyle karıştırılabilir ve maksimum üç dakika karıştırılabilir.

Pelitlenme

Ürün, en az 70-80°C arasındaki sıcaklıklarda pelet stabilitesine sahiptir.

Yem Stabilitesi

CholiPEARL, karma bir karışımda (silikaj ve konsantreler) en az 7 gün süreyle stabil kalır.

Faunus Nutrition and Technology
Teklif ve Bilgi Formu

Detaylı bilgi ve
teklif alın